GRESK PÅSKETUR

23. april – 02. mai 2019
Hotell Votsala på Lesvos

I april 2019 drar vi igjen til Lesvos for å feire Gresk påske. Turen går fra 23. april til 2. mai.

Dette er òg en fin tid for å nyte blomstringen på øya.

Pakker og priser

Inkludert:

Fly tur-retur fra Oslo eller-Bergen til Athen-Mytilini (Lesvos)
Transport tur-retur flyplass-hotell
9 netter i dobbeltrom med halvpensjon på Hotell Votsala, Mytilini
Alle påskeaktivitetene på Lesvos
Stor avskjedsmiddag siste kvelden inklusiv vin

 

Pris: NOK 14.450
Prisen er det samme fra Oslo og Bergen .

Eventuelle tillegg:

Tillegg for enkeltrom: NOK 1.700

Drikke til maten

Januarkampanje

Book deres reise nå og få 15% rabatt!

       Ta kontakt med Otto for mer informasjon

Program

Tirsdag 23. april
Fly fra Norge til Athen med SAS og med Aegean Air videre til Mytilini, Lesvos. Velkomstmiddag på Votsala Hotel.

Onsdag 24. april
Etter morgenbad (frivillig!) og frokost blir det informasjonsmøte. Deretter er det guidet tur med hotellverten, Ianni til landbyen Thermi, som har en 5000 år lang historie. Felles lunch for de som ønsker det i landsbyen hvor vi får smake lokale spesialiteter. Pris inklusiv drikke til 12 EUR. Om kvelden er det middag på hotellet.

Torsdag 25. april
Påskeprogrammet starter etter lunsj. 16.30 drar vi inn til Mytilini for å bli kjent med byen og få en historisk omvisning. Etter middag på en lokal restaurant i Mytilini, drar vi til kirken for å overvære en dramatisk gresk gudstjeneste i en bysantinsk kirke i Mytilini. 

Fredag 26.  april
Pilegrimsvandring til fjellandsbyen Assomatos. Biltransport vil bli satt opp for de som ikke ønsker å gå. Vi deltar i prosesjonen for ”Epitáphios of Christ”. Dette er den eneste landsbyen i Hellas der prosesjonen er ledet av lokale musikere som spiller tradisjonelle instrumenter (instrumenter er ikke tillatt i de ortodokse kirker).

Lørdag 27. april
Tidlig om morgenen kan vi delta på en meget spesiell seremoni i katedralen i Mytilini. Så drar vi tilbake og hjelper til med å forberede mat for søndag. Om ettermiddagen skal vi på en rundtur på nordsiden av øya til Skala, Sykaminea og Molivos. Vi spiser middag i landsbyen Petra, og kl 23.00 drar vi opp til kirken som ligger på toppen av en klippe. Her feirer vi (som alle grekerne gjør klokken 24:00) Jesu oppstandelse med fyrverkeri og kinaputter.

Søndag 28. april
Vi griller hele lam over kull. Alle må delta og sveive noen minutter.  Festen begynner tidlig og varer lenge! Det er òg mulig å dra til landsbyen Thermi og være med på en lokal festival, ”Procession of the bull”.

Mandag 29. april
Vi slapper av og puster ut etter den store festen. Vi kan òg gå til St. Georges kirken og oppleve når presten velsigner hestene som skal delta på det store hesteløpet. Dette er en fargerik og fasinerende opplevelse som vi anbefaler alle å få med seg.

Tirsdag 30. april
Kurs i gresk kokekunst, eller fottur i fjellet.

Onsdag 1. mai
På onsdag 1. mai blir det arrangert stor avskjedsmiddag, men ellers kan man gjøre det man vil!

Torsdag 2. mai
Retur til Norge

 

Mer informasjon

For spørsmål rundt program og innhold på reisen kan disse rettes direkte til reiseleder:

Otto Ersland   |   Telefon: +47 90 65 81 08   |   E-post: otto@activetours.no

Eller gå direkte til vårt bestillingsskjema for å sikre deres deltakelse; Klikk her for å komme til bestillingsskjema

Reiseinformasjon

Påske, eller “Paska” som de sier på gresk, er den helligste og mest feirede høytid i Hellas. Den feires som vår jul, nyttårsaften og 17. mai, – alt på en gang! I tillegg til det religiøse er det en gigantisk folkefest, og en totalt annerledes måte å feire påsken enn det vi er vant med. Det er en stor opplevelse, enten man er religiøs eller ikke.

For oss er det litt forvirrende at den gresk-ortodokse påsken ikke er samtidig med vår egen. Dette er fordi den gresk-ortodokse kirken bruker den Julianske kalenderen for å bestemme tidspunkt for feiringen. I år er påskeaften 19. april. Før påske er det i hele Hellas en økende aktivitet for å få hus, hjem og hager i ren og pen stand. Slik vi gjerne vasker til jul, er greske husmødre travelt opptatt med påskerengjøringen. Dette betyr gjerne en skikkelig vårrengjøring i huset, og det stelles i hager, ryddes og fikses, og man kan se at fortauskanter, trapper og lignende får en ekstra omgang hvitmaling før påske. Som hos oss øker aktiviteten etter hvert som man nærmer seg, og vårt uttrykk “Som julekvelden på kjerringa” hadde passet godt også i Hellas, hvis man byttet ut julekveld med påskeaften!

På gresk sier man ikke den stille uken, men den store uken – “I megali evdomada” – og det er også mye mer treffende, for her er det ikke mye stillhet! I kirkene er det stor aktivitet gjennom hele uka, med messe både morgen og kveld. Greske skoler og universitet tar påskeferie fra fredag før Palmesøndag, slik som hos oss, og småbyer og bygder fylles opp av hjemvendte studenter, som selvsagt skal feire påske hos familien. Butikkene og markedene holder ikke stengt, snarere tvert i mot, det er utvidet åpningstid i dagene før påske.
Den greske påsken er en stor opplevelse, og grekerne ønsker alle ikke-ortodokse velkomne til å ta del i feiringen. Det blir ikke forventet at man skal følge alle skrevne og uskrevne regler, men det blir forventet at man viser respekt for deres tradisjoner og religion.

Votsala hotel med sin idylliske beliggenhet rett ved havet på øya Lesvos er en vel verdt å oppleve. Vertskapet skaper en atmosfære som gjør gjestene kommer igjen og igjen. Den flotte frokosten serveres i hagen med klassisk musikk i bakgrunnen og med utsikt til havet og Tyrkia på andre siden. Her kan man også ta en tur på vannsykkel eller kano som hotellet har til fri avbenyttelse. Ellers byr stedet på arkeologiske områder, nydelige små kirker og olivenlunder og en landsby rett i nærheten. Det er kun 15 minutter til Mytilini by.

Enkelte dager serverer de lunch og middag ved hotellet og ellers er det koselige greske tavernaer 5 minutter unna. Rommene er utstyr med enkelt kjøkkenutstyr så det ligger til rette for å kjøpe litt brød, frukt, vin etc. til enkel lunch på altanen.

Det er et stort tilbud av rimelige aktiviteter og utflukter. Disse betales på stedet og koster fra 8 til 30€. Utflukter som er spesifisert i programmet er inkludert i prisen og koster selvfølglig ikke noe ekstra.

Typisk behagelig middelhavsklima med årlig gjennomsnittstemperatur på 18 grader. Normalt rundt 15 på senvinteren og nærmere 30 på sommeren. Generelt tørt klima med lite nedbør og mye sol.

Lesvos har fått noe negativ omtale i pressen i de siste årene pga flyktningsituasjonen, men lokalbefolkningen har imidlertid gjort utrolig mye for å hjelpe til. De har tatt imot flyktninger med en gjestfrihet og en rørende omsorg – og det selv om de er rammet av finanskrisen som fremdeles råder i Hellas. Så til denne ” barmhjertighetens øy ” legger vi påsketuren nok en gang.

Send forespørsel


Les mer om vår bruk av informasjonskapsler: Informasjonskapsler | Retningslinjer for personvern


* Obligatoriske felt

Start typing and press Enter to search